Minden, ami divat és minden, ami jog.

Divatjog Blog

The tribute to Gianni Versace: a Milánói Divathéten időutazásra invitált minket a Versace

2017. szeptember 24. - Dr. Kovács Gertrúd


Versace divatshow a Milánói Divathéten

Idén húsz éve, hogy a Versace divatház alapítóját, Gianni Versace-t tragikus körülmények között megölték Miami-i háza lépcsőjén és a szomorú évforduló kapcsán Donatella Versace, Gianni Versace húga, aki  azóta a Versace márka kreatív igazgatója az egyik legszenzációsabb divatshow-t álmodta meg Gianni emlékének tiszteletére. 

 

A kifutón végigvonult a modellvilág színe-java és nem csupán az új kollekció darabjait mutatták be, hanem Gianni Versace életének és pályafutásának legsikeresebb, legkiemelkedőbb, egyes esetekben a legdekandesebb, már-már divattörténeti ruhaköltémenyeit is ismét életre keltették olyan jelenlegi szupermodellek, mint Kendall Jenner, Gigi és Bella Hadid, Kaia Gerber, Taylor Hill, Doutzen Kroes, Candice Swanpoel - hogy párat említsünk a nagy húzónevekből. 

A show alatt kóstolót kaphattunk a Versace márka Gianni irányítása alatti fénykorából: előkerültek a hatalmas minták, méretes medúzafejek, vibráló színek, állatminták és mindez végtelen eleganciával fűszerezve. Donatella Versace kezei között pedig nem is lehetne jobb helyen a brand kreatív irányítása, hiszen a divatházat és az igazi Versace-stílust nagy sikerrel tartja a divat legfelsőbb kategóriás luxus élvonalában a márkát. Donatella azt nyilatkozta a show után, hogy "nem tud annál nagyobb tisztelgést a bátyja emlékének állítani, mint kreációit megismertetni és elérhetővé tenni egy új generáció számára."

A Tribute kollekció limitált számban elérhető pólói már megvásárolhatóak a Versace webshopjában, és egyenesen a kilencvenes évek elejére repítenek vissza minket. Az impozáns show legvégén pedig a kifutóra léptek A Szupermodellek, akiknek személye és neve köthető magához a kifejezés kialakulásához is, vagyis Cindy Crawford, Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Helena Christensen és (a volt francia first lady) Carla Bruni. A divatbemutató egyes darabjait pedig a lenti galériában lehet megtekinteni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://divatjog.blog.hu/api/trackback/id/tr912889104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása