Minden, ami divat és minden, ami jog.

Divatjog Blog

Akinek a neve a divatban egybeforrt a szexszel: Tom Ford 56 éves lett

2017. augusztus 28. - Dr. Kovács Gertrúd

Tom Ford nevére akkor figyelt fel a divatszakma, amikor 1990-ben csatlakozott a Guccihoz és egy elbűvölő, nagyon szexi és diszkókorszak inspirálta kollekciójával gyakorlatilag megmentette az olasz márkát a csődtől. Saját márkát a Guccitól való távozása után alapított, amely saját nevét, azaz a Tom Ford nevet viseli. 

041_tom_ford.jpg

Tom Ford
Forrás: theredlist.com

Neve azóta gyakorlatilag a divatvilágban eggyé vált az egyszerű, de mégis nagyszerű szabásvonalakkal, a letisztultsággal, reklámkampányait pedig a túlfűtött szexualitás, és az emiatt kialakult botrányok jellemzik. 

A divat mellett a filmezésben is kipróbálta magát. Két filmet jegyez rendezőként, a 2005-ös az Egy egyedülálló férfit, amiért a Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlánra jelölték, illetőleg a 2016-os Éjszakai ragadozókat, amelyért szintén a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri külndíjával jutalmazták. 

Művészete és kiválósága tagadhatatlan. Az egyik kedvenc nemzetközi tervezőm, az egyszerű, de nagyszerű kollekcióival, a viselhető kreációival és a polgárpukkasztó, végtelenül szexi reklámfotóival elérte a megfelelő hatást: mindenki ismeri a nevét. Gyakran saját maga is szerepel kampányaiban, vagy adja arcát egy-egy parfüméhez, esetleg divatanyag-fotózáshoz. 

Tegnap ünnepelte 56. születésnapját, ennek apropójából íme egy galéria talán legpolgárpukkasztóbb alkotásaiból: 

A bejegyzés trackback címe:

https://divatjog.blog.hu/api/trackback/id/tr7912784698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1100011 2017.08.29. 10:35:27

Ja, ennek aprójából/aprajából.

A helyesírás-ellenőrző az F7-re indul.
süti beállítások módosítása