Minden, ami divat és minden, ami jog.

Divatjog Blog

Újabb divatbotrány kialakulóban az amerikai politikában

Az amerikai politika és a divat kapcsolata - 2. kör

2016. november 18. - Dr. Kovács Gertrúd

Előző posztunkban ecseteltük, hogy a napokban USA következő elnökévé megválasztott Donald Trump lánya, Ivanka Trump brandje miképp sínylette vagy nem sínylette meg az édesapja kampányát, most újabb galiba látszódik kialakulni, ezúttal viszont Donald Trump felesége, Melania Trump körül.   

melania-11.jpg

Kép forrása: olayemiogunojo.com

A minap látott napvilágot egy amerikai divattervező nyílt levélnek szánt e-mailje, amelyben bejelentette Sophie Theallet, hogy nem hajlandó Melania Trumpot, a soron következő USA First Lady-t (FLOTUS - First Lady of the United States) öltöztetni és erre szólította fel tervező kollégáit is. Theallet kisasszony arra hivatkozott e-mailjében, hogy Donald Trump nyilatkozatai és kampánya ellentétben áll azon értékekkel, amely szerint ő él és amelyeket a brandje képvisel, így nem áll módjában támogatni a leendő First Lady-t. Hogy miért szólalt meg Sophie Theallet? Az előző First Lady-t, Michelle Obamát több alkalommal is ellátta ruhákkal, míg férje hivatalban volt, akinek értékeivel a jelek szerint a tervezőnő szinte minden esetben egyetértett. 

Melania Trump egyébként férje elnöki kampányának során rengeteg nagyon elegáns, csinos, dizájner ruhát viselt, de információink szerint ezeket a ruhákat nem tervezők küldték ajándékba számára (mint ahogy az szinte szokásos), hanem sajátjait viselte. 

Arról egyelőre még nem szól a fáma, hogy vajon több tervező is csatlakozik-e a Sophie Theallet által indított bojkotthoz, illetőleg ennek lesznek-e bármilyen következményei, mindenesetre természetesen minden tervező szabad akaratán múlik, hogy egy adott embert szeretne-e öltöztetni, gyakorlatilag ezt jelenti a szerződési szabadságának elve. 

Vajon mennyire lenne merész húzás, ha Mrs. Trump azért ezek után mégiscsak szert tenne egy Sophie Theallet ruhára...? 

A bejegyzés trackback címe:

https://divatjog.blog.hu/api/trackback/id/tr9911972506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása