Minden, ami divat és minden, ami jog.

Divatjog Blog

#Whomademyclothes

2017. április 24. - Divatjog Blog

18052331_1633936379968163_2026418231_o_1.jpg

Ahogyan az már többször olvasható volt blogunk cikkeiben, a fast fashion márkák embert és környezetet nem kímélve azon munkálkodnak, hogy minél nagyobb profitot érjenek el, ennek pedig egyenes útja, hogy a fogyasztót minél több és több ruha, kiegészítő megvásárlására sarkallják. Ennek következtében pedig túlkínálat uralkodik jelenleg a fast fashion piacon, mint ahogy erre már - többek között - a fentebb megjelölt posztjainkban részletesen kitértünk.

A mai nap a divatforradalom napja, ugyanis ezen a napon, 4 évvel ezelőtt történt a XXI. század legnagyobb divatipari katasztrófája. A bangladesi Dhaka városában egy nyolc emeletes gyárépület omlott össze, amelyben kanadai, amerikai, spanyol, német, francia, dán, brit cégek varrattak ruhákat. Nem mindegy, hogy a nap, mint nap viselt ruháinkat ki és milyen körülmények között varrta, készítette. 

Erre hívja fel a figyelmet a Fashion Revolution, amelynek magyar Facebook oldalát itt érhető el, és amelynek keretében április 24. és április 30. között megrendezésre kerül világszerte és ennek megfelelően Magyarországon is a Fashion Revolution hét. A kezdeményezés értelmében megkérdezzük a gyártókat, ki készítette az adott ruhadarabunkat, nem tapad-e hozzá gyermek- vagy rabszolgamunka. A kérdést pedig természetesen a szociális háló segítségével, globálisan tesszük fel: a ruhadarab címkéjével készített fotó mellett a #whomademyclothes? hashtaget használva. 

A szerkesztőségünk ennek megfelelően fogta ruhadarabjait és feltette a kérdést: #whomademyclothes. Csatlakozzatok ti is, tegyünk minél többen az etikus divatért! 

A bejegyzés trackback címe:

https://divatjog.blog.hu/api/trackback/id/tr2312451743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása