Minden, ami divat és minden, ami jog.

Divatjog Blog

Boldog születésnapot Amal Clooney!

2017. február 04. - Dr. Kovács Gertrúd

A legdivatosabb, legstílusosabb és legismertebb jogász kétségkívül Amal Clooney, akit akkor ismert meg a világ, amikor George Clooney-val kezdett járni, majd hozzá is ment feleségül. A gyönyörű Mrs. Clooney születésnapja okán összeszedtük szakmai karrierjének legfontosabb állomásait és legstílusosabb pillanatait. 

Amal Clooney, született Alamuddin, libanoni születésű, de a libanoni polgárháború elől családja Angliába menekült,  iskolai tanulmányainak nagyrészét Angliában folytatta: először az oxfordi St. Hugh Főiskoláján szerzett alapdiplomát, majd pedig a New York-i Egyetem Jogi Karán tanult jogot, ahol szakterülete a médiajog volt. Utóbbi területen mutatott kiválósága miatt J. Katz Emlékdíjat is kapott. A jogi egyetemi tanulmányai alatt többek között gyakornokoskodott Sonia Sotomayornak, akit azóta már kinevezték az USA Legfelsőbb Bíróságának egyik bírójává, illetve a hágai Nemzetközi Bíróságon is.

Az egyetem befejezését követően New York-ban kezdett dolgozni a Sullivan & Cromwell Ügyvédi Irodánál, ahol olyan ügyfelekkel dolgozhatott együtt, mint az Enron és Arthur Andersen. Ezek után Amal visszatért Hágába a Nemzetközi Bíróságra, ahol orosz, egyiptomi és angol bírókkal dolgozott együtt és emberi jogi kérdésekkel kezdett el foglalkozni, majd pedig jött ismét London. Itt olyan munkákban vett részt, amelyek középpontjában az emberi jogok álltak és ennek köszönhetően többek között képviselte Kambodzsát, vagy a korábbi líbiai titkosszolgálat vezetőjét, Abdallah Al Senussit, vagy a volt ukrán miniszternelnöknőt, Julija Timosenkot különböző ügyekben, különböző fórumok előtt. Az elmúlt pár évben dolgozott például az örmény népirtás ügyben és a volt maldív miniszterelnök kiszabadításán is. 

Még nagyon sok boldog születésnapot kívánunk neki és reméljük, azzal, hogy reflektorfénybe lépett még többen elkezdenek foglalkozni az általa képviselt fontos kérdésekkel. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://divatjog.blog.hu/api/trackback/id/tr4212182292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása