Minden, ami divat és minden, ami jog.

Divatjog Blog

A divat egyik legnagyobb szakmai díjátadója: Brit Divat Díjátadó - 2. rész

2016. december 09. - Dr. Kovács Gertrúd

Az idei British Fashion Awards beszámolója folytatásában (az első rész itt érhető el) röviden bemutatásra kerül Marco Bizzarri a Guccitól, a Vetements, Alessandro Michele (Gucci), Demna Gvasalia a Balenciagatól, Gigi Hadid, a divatvilág legújabb divatikonjai: Jaden és Willow Smith, valamint Ralph Lauren is. 

  1. Marco Bizzarri - Gucci
    A nemzetközi üzleti vezetőként díjazott Marco Bizzarri 2015. január 1-jén vette át a Gucci vezetését és merőben más szemléletmódot kezdett közvetíteni a világhírű luxus divatház: sokkal inkább a kortárs, friss, üde vonalak kerültek hangsúlyos szerepbe, melynek hatására gigantikus sikereket értek el. Az ő unszolására került Alessandro Michele a Gucci kreatív igazgatója pozícióba és születtek meg -nyugodtan használhatjuk a következő jelzőt- napjaink legdekadensebb Gucci kollekciói. A következő képeken a Gucci legújabb kollekcióiból gyűjtöttem össze a nekem leginkább tetsző (értsd: szerelembe estem velük) outfiteket. 

  2. Vetements
    A párizsi divatcég mindössze 2014-ben dobta piacra az első kollekcióját és ezzel már el is nyerte a Brit Divattanács szimpátiáját és nekik ítélték a nemzetközi városi luxusmárka díját. Nagyon friss, nagyon laza és annál is népszerűbb: nevük a Vetements jelentése ruhák, csak így egyszerűen, és ahhoz képest, hogy elég fiatal márkáról van szó, nagyon szép számmal köszöntek vissza ruhadarabjaik Vogue címlapokról és a nagy celebek ruhatárából sem hiányozhatnak kreációik. A legújabb, 2017-es tavaszi kollekciójuk a maga egyszerűségében nagyszerű. Ami az előbbi képeken a Gucci volt, a Vetements nem az: túlméretezett szabású alapdarabok, a leggyönyörűbb anyagokból készültek. 


  3. Alessandro Michele
    A Gucci a díjátadó tekintetében jó évet tudhat maga mögött: nem csak a nemzetközi üzleti vezető, de a nemzetközi kiegészítő tervező díját is házonbelül tudhatják. Alessandro Michele tavaly is részesült elismerésben, akkor a nemzetközi divattervező díját vihette haza. A Guccihoz még Tom Ford regnálása idején került, majd lépegetett fel a ranglétrán, mígnem tavaly óta ő tölti be a cég kreatív igazgatói pozícióját. Az ő munkásságának köszönhető, hogy a Gucci egy sokkal progesszívebb vonalon mozog. A Gucci legújabb kiegészítő kollekciója pedig... hagyom a képeket magáért beszélni  (gyönyörűek!)
  4. Demna Gvasalia
    A grúz divattervező a Balenciaga jelenlegi kreatív igazgatója, aki Alexander Wanget váltotta pozíciójában. Nem csoda, hogy megkaphatta a nemzetközi konfekció tervező díját, hiszen a forradalmasította a Balenciaga-t. A már Demna hivatalba lépése előtt is nagyon jól futó Balenciaga hirtelen nagyon menő lett: a megszokott divatház stílusát nagyon jól sikerült kombinálnia a street style-lal, ennek köszönhetően pedig nagyon menő kollekciót kaptunk. Demna Gvasalia egyébként a Vetements egyik alapítója is.

  5. Gigi Hadid
    Talán ő az a személy az egész listáról, akit a legkevésbé kell bemutatnom. 2013 óta karrierje csak felfelé száguld: számos címlapon szerepelt már, megannyi díjat bezsebelt, az összes high fashion márka kifutóján járt már és idén már másodjára a Victoria's Secret divatshown is láthattuk a gyönyörűen kidolgozott testét. Sőt, már együtt dolgozott Tommy Hilfigerrel is, nemcsak mint modell, hanem a TOMMYxGIGI kollekció létrehozásában tevékenykedtek. Modell karrierje mellett pedig ismerheti a közönség a remekül választott vörösszőnyeges megjelenéseiről, vagy szerepelt több videóklipben is (például Calvin Harris & Disciples -  How deep is your love?, vagy a jelenlegi kedvese, Zayn Malik - Pillowtalk klipje) és ha már videóklipek: ő rendezte a DNCE Cake by the Ocean videóját
  6. A két divatikon: Jaden és Willow Smith
    Will Smith lányáról és fiáról már javában akként cikkeznek a külföldi divatlapok, hogy az olvasók, miképpen öltözködhetnek úgy, mint ők. Willow Smith gyerek színésznő és énekesnő, és ahogy cseperedik egyre jobb szeme van a divathoz is: már édesanyjával járnak a különböző divatbemutatókra, idén pedig Karl Lagerfeld egyik múzsájává avanzsált. Jaden mindezidő alatt szintén büszkélkedhet színészi és rapperi múlttal is. Nemrégiben saját kollekcióját dobta piacra, melynek egyik fő jellemzője a nemsemlegesség. 
  7. Ralph Lauren
    A név, amivel már biztosan mindenki találkozott. Az amerikai divattervező birodalma több milliárd dollárt ér, ugyanakkor nem csupán a divatban elért sikerei miatt ismert: többek között híres filantróp, de például egy epizód erejéig minden idők legsikerebb tévésorozatában, a Jóbarátokban is feltűnt. Nem csupán ruhakollekciókat tervez, a Ralph Lauren márka már lakberendezési vonallal is büszkélkedhet. Ralph Lauren maga sosem tanulta a divattervezést, viszont az biztos, hogy maradandót alkotott. Kollekcióira jellemző az időtlenség, maga a stílus: egyszerű szabásvonalak, amik sosem mennek ki a divatból, a legfinomabb anyagokból, igazi klasszikus. Az idei amerikai elnökválasztás során (amelyekről itt és itt írtunk) mind a demokrata jelölt, Hillary Clinton, mind pedig a republikánus jelölt, immáron megválasztott elnök felesége, vagyis már First Lady, Melania Trump szívesen viselte az általa tervezett ruhakölteményeket. Nem csoda. 

A bejegyzés trackback címe:

https://divatjog.blog.hu/api/trackback/id/tr2712033831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása