Minden, ami divat és minden, ami jog.

Divatjog Blog

Beperelték a Christian Diort, Célinet és az LVMH-t

2016. december 11. - Dr. Kovács Gertrúd

Három luxusóriást pereltek be még múlt hónap elején a Kalifornai Szövetségi Bíróságon védjegy megsértése miatt. A keresetlevél szerint az LVMH Moet Henessy Louis Vuitton (a továbbiakban: LVMH), Christian Dior és a Céline divatházak megsértették a felperes Live Eyewear két védjegyét azzal, hogy olyan napszemüveget kínálnak többek között megvételre és terjesztésre, amelyek szövetségi védjegyoltalomban részesülnek. A két szóban forgó védjegy a COCOONS és a SOFT TOUCH, melyek 2003 és '09 óta élveznek oltalmat. visuel_rougedior_itw_natalie.jpg

Képünk illusztráció, forrás: dior.com

A COCOONS egy a magyar jogrendszerben szóvédjegynek megfelelő védjegyfajta, hiszen nincs semmilyen kikötés a betűtípusát, méretét, színét illetően, míg a SOFT TOUCH védjegy a napszemüveg keretén található gumis keretre utal, mint egy bársonyos felületetet ad a napszemüveg, szemüveg ezen felületének és ezáltal elősegítvén  korróziórezisztensséget. 

A Live Eyewear keresetében azt állítja, hogy a már fentebb is említett nagyágyú alperesek a viszonteladóján, a Safilo Group-on keresztül kínálta fel eladásra az adott védjegy oltalmat sértő termékeket, így lett a Safilo Group S.p.A. az elsőrendű alperes az ügyben. A felperes keresetében azt is leszögezi, hogy az LVMH és a Céline továbbiakban azzal is megsértik a jogait, hogy túlméretezett Cocoon elnevezésű napszemüvegeket árulnak, amelyek nem elég megkülönböztethetők a Live Eyewear Cocoon kollekciójába tartozó szemüvegektől. 

41435cplb_19dt_1.jpg

Képünk illusztráció, forrás: celine.com

Egyelőre a felperes helyrehozhatatlan károkra hivatkozik, amelyeket a már említett védjegy oltalom megsértése, valamint tisztességtelen versenyre alapoz. Keresetében kért ideiglenes és állandó jogsértés abbahagyására irányuló intézkedés elrendelését, de egyelőre kártérítési követelésének összegszerűsége határozatlan. 

Személy szerint kíváncsian várom a per folytatását, ugyanis ahogy elnézegettem a felperes honlapján megtalálható napszemüvegeket, egyiket sem találtam megkülönböztethetetlennek egyes Céline daraboktól, de lehet, hogy nem is kerestem eléggé. Amint lesz fejlemény az ügyben, beszámolunk az ügyről itt, a blogon is.

Az ügyet a thefashionlaw.com amerikai divatjog blog közlése nyomán dolgoztuk fel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://divatjog.blog.hu/api/trackback/id/tr2712041315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása