Minden, ami divat és minden, ami jog.

Divatjog Blog

Drága mulatság a munkaszerződés megszegése

2017. január 12. - Dr. Kovács Gertrúd

14907210_10154634860284876_4923971169514806289_n.jpg

Kép: Oscar de la Renta Facebook

Ahogyan azt várni lehetett és ahogyan arról írtunk is decemberi posztunkban, megegyezett Carolina Herrera és Oscar de la Renta a Laura Kim miatt kialakult jogvitában. 

A jogvita pikantériája nem maga a kereset volt, hanem az, hogy a bíróság távoltartó végzést hozott, melyben Laura Kimet attól tiltották el, hogy bejárhasson dolgozni az Oscar de la Rentához, így ezzel gyakorlatilag veszélybe sodorván a de la Renta soron következő kollekciójának elkészültét. 

15171291_10154694255179876_3818090288430516405_n.jpg
Forrás: Oscar de la Renta Facebook

Ám a felek csendesen megkötötték egyezségüket, melynek értemében Kim kisasszony visszatérhetett munkahelyére az Oscar de la Rentához. Mindkét divatház szolid, tömör és rövid közleményt tett közzé az egyezségük megkötéséről, melynek részletei természetesen bizalmasak. Az úgynevezett bizalmi klauzula nem csupán külföldön része gyakorlatilag minden egyezségi szerződésnek, hanem hazánkban is. 

Attól függetlenül, hogy egyezség született a felek között, a végkimenetelre tekinthetünk úgy, mintha a de la Renta divatház győzött volna, hiszen Laura Kim újra munkába állhatott. Laura Kim állása a Carolina Herreránál, vagyis a senior designer pozíció éves szinten nagyságrendileg 1 millió dolláros bért jelentett, ez alapján pedig könnyen kikövetkeztethető, hogy ugyan Kim visszatért Oscarhoz, de úgy gondolom, elég sokba kerülhetett ez a munkahelyváltás. Az is bizonyos ugyanakkor, hogy már csak karrier szempontból megérte, hiszen Laura Kim az Oscar de la Rentánál, mint kreatív társigazgató (igazgató társa egyébként Fernando Garcia, akivel saját, Monse elnevezésű márkájuk is van) tevékenykedik.

bg_carolina_herrera.jpg

Carolina Herrera (78), a Carolina Herrera divatház jelenlegi kreatív igazgatója
Fotó:puig.com

Ugyan még semmilyen jogi lépés nem utal arra, de sokak szerint Laura Kim azért csatlakozott 2015-ben a CH divatházhoz, hogy titokban átvegye Carolina Herrera helyét a kreatív igazgatói székben, viszont erről a névadó kreatív igazgató tudomást szerzett és hevesen tiltakozott - melynek oka szintén nem köztudott: állhat mögötte az is, hogy nem kedvelte volna esetleg Kimet, vagy pedig az is, hogy még igenis tervezi folytatni a kreatív munkát a divatháznál. Ameddig egyébként továbbra is ilyen gyönyörű ruhákat alkot, mint a lenti galériában látható ruhák, ez semmiképpen sem baj. 

 

Follow our blog with Bloglovin

A bejegyzés trackback címe:

https://divatjog.blog.hu/api/trackback/id/tr5412120571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása