Minden, ami divat és minden, ami jog.

Divatjog Blog

A gyereknek is jár a luxus

2017. január 28. - Dr. Kovács Gertrúd

A luxusdivat nem csupán a felnőttek kiváltsága. Jelen világunkban egy-egy márkásabb ruhadarab státuszszimbólum, mely az elit életében már a családok legkisebb tagjait érintik, és az arisztokrata családokban pedig mindig is igény volt arra, hogy a gyerekek "megfelelő" ruhadarabokban jelenjenek meg, bárhol, legyen szó egy pizsamapartiról. A fogyasztó igényeire pedig a divatvilágnak csodálatos válaszai vannak. A gyerekek, akik anyatejjel szívják magukba a divatot (és most divat alatt a high fashion értendő) és a stílust, a lehető legjobb kezekben vannak, már ami az öltözéküket illeti, a tervezők remek munkát végeznek. 

Történetünk középpontjába most egy olyan luxus divatcéget szeretnék állítani, amely gyerekeknek gyárt couture holmikat. A Boinpoint luxus divatmárka árai felveszik a versenyt egy felnőtt konfekció méretekre gyártó divatházzal is (egy karkötő keresztelőre pl. 210 euró, azaz mai középárfolyamon számítva 54950,- Ft, egy kisruha 186€, vagyis 57527,- Ft, míg egy játéknyuszi ugyanezen alkalomra 53 EUR, tehát 16392,- Ft). Viszont a kereslet a ruhákra, kiegészítőkre óriási. 

A divatházat 1975-ben alapították, jelen kreatív igazgatója Christine Innamorato, aki 2005 óta élvezi a tisztséget, méghozzá a Boinpoint alapító Marie-France Cohen javaslatára. Az ő kezdeményezésére nyitottak zászlóshajó butikokat a divat két fővárosában, New Yorkban (a Madisonon) és Párizsban (a Tournon utcán). Legutóbbi divatbemutatójukat hatalmas érdeklődés övezte, a nézők soraiban olyan hírességek ültek, mint például a szexi modell Alessandra Ambrosio.

A gyerekeknek tervezett high fashion, couture darabok egyáltalán nem ritkák, bár jóval nehezebben lehet megfelelő darabot találni a manóknak. A kisebbek öltözködésének ugyanakkor például már több cikket is szenteltek és a XXI. századi anyukák előszeretettel posztolnak a kisbébikről és outfitjükről képeket például Instagramra, vagy Twitterre, Facebookra. Rendelkezik gyerekkollekcióval a Dior, a Burberry (akiknek pár évvel ezelőtti karácsonyi kampányában az egyik gyerekmodell Victoria és David Beckham fia, Romeo volt), a Versace, a Gucci, a Ralph Lauren, az Oscar de la Renta és még rengetegen mások. Hiába, a high fashiont nem lehet elég korán kezdeni. 

Follow our blog with Bloglovin

A bejegyzés trackback címe:

https://divatjog.blog.hu/api/trackback/id/tr9312160067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása